– Endringene og utfordringene kraftmarkedet står overfor er det to svar på, innovasjon og forretningsutvikling. Vi er stolte over å inngå et samarbeid med Nord Pool om å utvikle fremtidens markedsplass. Ny teknologi vil kunne løse fremtidens energiutfordring ved å utnytte de eksisterende ressursene på en smartere måte. Vi tror at nøkkelen til fremtidens kraftsystem er fleksibilitet, og har utviklet et fungerende konsept i samarbeid med Microsoft. Vi ser behovet for nye markedsplasser som kan gi fleksibilitet en verdi, uavhengig av hvor den finnes. Nord Pool har den beste ekspertisen når det gjelder utvikling og håndtering av en markedsplass, og var en naturlig samarbeidspartner, sier konsernsjef i Agder Energi, Tom Nysted i en pressemelding.

– Som Europas ledende kraftmarked er vi veldig glade for inngå dette samarbeidet nettopp for å utvikle fremtidens kraftmarked, sier fungerende administrerende direktør i Nord Pool, Erling Thiis.

– Sammen med eksperter fra Agder Energi skal vi videreutvikle kraftmarkedet ved å introdusere nye fleksible markedsløsninger. Agder Energi har utviklet en pilot som allerede er i bruk, og vi har stor tro på at denne løsningen kan effektivisere samspillet mellom den økende graden av at forbrukerfleksibilitet og lokal produksjon som vi ser i dag. Gjennom fleksibilitet, åpenhet og samarbeid har Nord Pool de siste 25 årene aktivt utviklet kraftmarkedet både i Norge, Norden og Europa. Dette prosjektet passer derfor meget godt inn i vår strategi, sier Thiis.