Nyhetsartikkel

30 juni 2016

O3 levererar el efter underhållsavställning

Den 28 juni kunde Oskarshamn 3 (O3), en av de största kokvattenreaktorerna i världen, åter leverera klimateffektiv och trygg baskraft till den svenska industrin och de svenska hushållen efter en framgångsrik underhållsavställning.

Den korta underhållsavställningen, planerad till 25 dygn, hade en diger lista på planerade åtgärder i anläggningen, både på säkerhets- och driftsrelaterade system. Trots den stora mängden aktiviteter och tillkommande felanmälningar kunde anläggningen åter fasa mot det svenska kraftnätet den 28 juni, endast drygt fem dygn senare än planerat.

Oscarshanmn 2

Oscarshanmn 2

– Det har varit väldigt mycket arbete under de senaste veckorna, säger Per Magnusson, tillförordnad produktionschef på O3. Men med kompetenta medarbetare som arbetar effektivt och med rätt kvalitet är arbetet en fröjd. Ett stort tack till alla som har bidragit till att O3 återigen bidrar med sina 1 400 megawatt till den svenska elförsörjningen!

Det är effektdrift på Oskarshamn (O1) och anläggningen producerar med maximal kapacitet. Den 6 juli planeras ett periodiskt ventilprov och det kommer tillfälligt att begränsa effekten till cirka 330 megawatt (maximal bruttoeffekt 492 megawatt).

Kommentarer

kommentarer