Nyhetsartikkel

07 november 2017

Siemens Gamesa fyrer mere end hver femte ansatte

Vindmølleproducenten begynder med øjeblikkelig virkning afskedigelsen af op mod 6.000 medarbejdere. Uvist, hvor hårdt sparekniven rammer Danmark.

Op mod 6.000 ansatte får sparket hos Siemens Gamesa. Det melder vindmølleproducenten ud mandag aften i forbindelse med annonceringen af et årsregnskab, der skuffer selv i forhold til den seneste nedjustering for blot tre uger siden.

Fyringsrunden svarer til mellem hver fjerde og hver femte af selskabets omkring 27.000 ansatte.

«Vores integrationsbestræbelser fortsætter forud for tidsplanen, og jeg er overbevist om, at de beslutninger, vi laver, vil gøre os bedre i stand til at reagere på skiftende markedsforhold og bedre til at betjene vores kunder og andre interessenter,» siger adm. direktør Markus Tacke i forbindelse med årsregnskabet.

Det fremgår ikke af meddelelsen, præcis hvor fyringerne vil finde sted. Blot at afskedigelserne gennemføres «i de kommende måneder» i op mod alle de 24 lande, Siemens Gamesa er til stede, samt at 700 af dem allerede er annonceret. Om end ikke hvilke annonceringer.

«Planen … er et nødvendigt skridt for at forstærke gruppen og konsolidere dens stilling som en markedsleder,» skriver Siemens Gamesa i meddelelsen.

Vindmølleproducenten annoncerede i juli lukningen af sin canadiske vingefabrik, hvilket kostede op mod 300 jobbet. Måneden efter mistede 140 ansatte jobbet på nacellefabrikken i Hutchinson, USA, mens Siemens Gamesa hele tre gange i år har fyret i vinddivisionens hjemland, Danmark. I januar blev 140 afskediget på vingefabrikken i Aalborg, mens fabrikken i Engesvang – der beskæftigede 430 mand – blev annonceret lukket måneden efter. Endelig blev 600 opsagt i Aalborg i august. De 1180 fyringer svarer til hver sjette af de 7002 danske ansatte i 2016, om end et ukendt antal af afskedigelserne formentlig er forhandlet i job igen i processerne. Mere end hver femte ansatte er imidlertid fortsat beskæftiget i Danmark. Men hvorvidt, hvor hårdt og hvor henne den danske stab rammes af denne langt mere omfattende fyringsrunde, vil Siemens Gamesa ikke oplyse. «Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke lande der bliver ramt af de forventede reduktioner. Forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne vil blive opstartet snarest i de berørte lande,» lyder det i et skriftligt svar fra pressechef Rasmus Windfeld til DR.

Siemens Gamesa leverede en omsætning for regnskabsåret 2016/17 på 10.964 mio. euro, mens EBIT-resultatet lød på 774 mio. euro. Sidste måneds nedjusterede forventninger lød på et underliggende EBIT-resultat på 790 mio. kr. EBIT-margin angives som værende 7 pct.

Kommentarer

kommentarer