Nyhetsartikkel

18 september 2017

Elselskaber: »overpriser« helt ude i hampen

Indkøbssammenslutningen Elforbundet.dks budskab om, at elkunder betaler helt op til næsten 60 procent i overpris på deres strøm, er helt ude i hampen og tæt på at være vildledende.
Det siger sjællandske elselskab Seas-NVE og elselskabernes brancheforening Dansk Energi, til Nordvestnyt.

Ifølge Elforbundet.dk betalte Seas-NVE’s kunder en overpris på 59 procent sidste år i forhold til det, de kunne opnå gennem indkøbssammenslutningen.

Men betalingen for strøm udgør faktisk kun cirka 15 procent af ens samlede el-regning. Resten udgøres af skatter, afgifter og betaling for transport af strømmen. Chefkonsulent i Dansk Energi, Henrik Gunnertoft Bojsen kan derudover slet ikke nikke genkendende til at forbrugeren kan opnå de besparelser Elforbundet.dk lægger op til.

– Det er simpelthen ikke rigtigt, at elselskaberne tager overpriser, sådan som Elforbundet.dk hævder. Hvis man tager afsæt i de priser, forbundet kan tilbyde, er den reelle besparelse ganske lidt. I sammenligning med en gennemsnitlig forbruger sparer man eksempelvis omkring 56 kroner på et helt år, siger Henrik Gunnertoft Bojsen til avisen.

Hos SEAS-NVE kan presseansvarlig Pia Rosager Dinesen heller ikke »genkende de forhold, Elforbundet.dk reklamerer med«.

Tværtimod hævder hun at flere forbrugere har henvendt sig til elselskabet og klaget over Elforbundet.dk

– De fortæller at de hverken har kunnet få oplyst vilkår eller samlet pris. Og at de langtfra har kunnet få de besparelser Elforbundet.dk reklamerer med, men derimod kun en besparelse på godt 100 kroner i en kort fire måders periode, hvorefter Elforbundet.dk forbeholder sig ret til frit at sætte prisen fremadrettet, siger hun.

Hos Elforbudnet.dk kan man slet ikke nikke genkendende til kritikken.

– Som medlem hos os får man en aftale med betingelser og vilkår direkte tilsendt af ens nye leverandør, inden man skriver under. Og man kan altid skrive til os og få beregnet, hvordan ens elregning ser ud, hvis man er medlem hos os i forhold til det produkt, man har i dag, siger forbrugerjurist i Elforbundet.dk, Morten Sinding til avisen.

Kommentarer

kommentarer