Nyhetsartikkel

19 juni 2017

ABB startar talkshow på Youtube

ABB Sverige lanserar en talkshow för att lyfta de stora frågorna för framtiden.

Programmet blickar in i framtiden för att låta dig fatta bättre beslut redan i dag. I första avsnittet av Framtidsstudion diskuteras framtidens energilandskap och smarta elnät av en panel med några av branschens tyngsta röster.

I det första avsnittet diskuterar en spännande och intressant panel bestående av ledande profiler inom energibranschen utmaningarna inom framtidens elnät. Deltagarna är:

  • Ulla Sandborgh, generaldirektör Svenska kraftnät
  • Lars Nordström, professor, Elkraftteknik, KTH
  • Jenny Larsson, chef för Vattenfalls svenska värmeverksamhet
  • Johan Söderström, vd för ABB Sverige

Programmet leds av Maria Berghäll.

Syftet med satsningen på Framtidsstudion är att belysa ämnen som kommer att vara avgörande för svensk konkurrenskraft i framtiden samt att sätta ljus på innovationer och lösningar från ABB och samtidigt placera dem i ett större sammanhang.

I varje avsnitt låter ABB Sverige några av samtidens mest relevanta röster reflektera kring en aktuell fråga inom ABB:s värld. Framtidsstudions varierande gäster diskuterar några av de viktigaste makrotrenderna, svåraste utmaningarna och mest spännande utvecklingsområdena för att försöka svara på hur dessa kommer att påverka oss i dag och framöver.

– Vi vill att ”Framtidsstudion” ska ge tittaren kunskap om vad som väntar i morgon för att kunna fatta bättre beslut i dag. Med hjälp av våra gäster får vi fler infallsvinklar kring utmaningar och möjligheter och ett spännande samtal, säger Anna Westman, chef för marknadskommunikation på ABB Sverige.

Talkshow-formatet är en intresseväckare och ingång till områden och frågeställningar där ABB vill ta en position som thought leader.

”Framtidsstudion” är utvecklad av ABB tillsammans med ABB:s contentbyrå Spoon.

– ABB har med sin historia, kunnande och innovationskraft en unik position att bjuda in till de här samtalen. Vi har tillsammans med ABB utvecklat ett format för att lyfta de lite större frågorna, säger Kristian Gustafsson, Creative Director på Spoon.

Till den första säsongen av Framtidsstudion skapas tre avsnitt. Programserien publiceras på Youtube och ABB:s webb. Facebook, Twitter och LinkedIn används för att skapa kännedom om Framtidsstudion och för att fortsätta diskussionen efter varje avsnitt.

Målgruppen är primärt beslutsfattare inom svenskt näringsliv.

Premiäravsnittet hittar du här.

Kommentarer

kommentarer