Nyhetsartikkel

14 juni 2017

Canadisk kolos køber sig ind i ny Siemens-park

Halvdelen af det lille appendiks, tyske energiselskab opfører mellem to storparker, er blevet afhændet.

Det canadiske infrastrukturselskab Enbridge fortsætter sit parløb med tyske EnBW. Nordamerikanerne har således udnyttes sin option til at købe sig ind i det tyske havmølleprojekt Albatros på 112MW, som der overtages 49,89 pct. af. Det tyske energiselskab ejer fortsat de resterende 50,1 pct.

Det oplyser EnBW i en meddelelse.

Enbridge købte sig allerede i februar ind i EnBW’s noget større naboprojekt, Hohe See, på 497MW. Begge projekter skal opføres med Siemens Gamesas 7MW-møller. Albatros og Hohe See befinder sig i samme Nordsø-klynge, som også skal huse EnBW’s 900MW store He Dreiht-projekt.

Projektet var det største af de fire projekter, der sikrede sig tilladelser i sidste måneds tyske udbud, hvor det i lighed med Dong Energys to vinderbud skal opføres på markedsvilkår uden direkte subsidier. Modellen med at frasælge halvdelen af sine havmølleparker – såkaldt farmdowning – har EnBW også tidligere praksieret. Selskabets to eksisterende havmølleparker, EnBW Baltic 1 og 2, er således også delvist frasolgt til henholdvis Macquarie og et konsortium af 19 mindre forsyningsselskaber. skriver EnergyWatch.

Ligeledes er også Enbridge engageret i havvind foruden EnBW’s projekter. Canadierne ejer en andel af den britiske Rampion-park, lige som det har et finansielt lod i franske EDF’s kommende projektportefølje i Frankrig.

Kommentarer

kommentarer