Nyhetsartikkel

14 juni 2017

Endnu en Ewii-leverandør er med i topchefs investeringsfond

Saken om Ewii-direktør Knud Steen Larsens mulige dobbeltrolle griper om seg, idet han har investert private midler sammen med enda en tidligere underleverandør til Ewii.

Omfanget af Ewii-direktør Knud Steen Larsens private investeringer med energiselskabets samarbejdspartnere er større end hidtil antaget, skriver EnergyWatch.

Det er tidligere kommet frem, hvordan den administrerende direktør har placeret midler i sit selskab Othania Invest sammen med blandt andre Hans Christian Munck fra Munck-Gruppen samt Energi Danmarks Jørgen Holm Westergaard. Begge selskaber er leverandører for Ewii.

Nu viser det sig, at endnu en direktør for en underleverandør til Ewii er med i ejerkredsen af Othania Invest. Der er tale om adm. direktør og ejer af konsulenthuset Valcon, Thomas Arne Fischer, som i begyndelsen af året købte sig ind i  investeringsselskabet for et ukendt beløb, skriver EnergyWatch.

EnergiWatch er bekendt med flere projekter, hvor Valcon har løst konsulentopgaver for Ewii, en oplysning som også bliver bekræftet på selskabets hjemmeside. Thomas Arne Fischer bekræfter selv, at Valcon gennem de sidste ti år har løst opgaver for energiselskabet. Han ønsker dog ikke at kommentere på sin private investering.

«Hvor jeg vælger at placere min opsparing er en privat sag. Det har intet med Valcon eller Ewii at gøre,» siger han og understreger, at Valcon ikke er blevet stillet bedre end sine konkurrenter i forhold til at løse opgaver for energisselskabet. Thomas Arne Fischer oplyser, at det er «et par år siden», at Valcon sidste gang stod i et leverandørforhold til Ewii.

Direktør i modvind Sagen om Knud Steen Larsens investeringer har skabt debat den senere tid, hvor også EnergiWatch har kunnet beskrive, hvordan medlemmer af Ewiis bestyrelse har sat spørgsmålstegn ved Knud Steen Larsens dømmekraft. Nogen mener, at han hverken har orienteret sin bestyrelse tilstrækkeligt om aktiviteterne, ligesom flere synes, at han helt burde lade være med at investere sammen med Ewiis underleverandører. Vrede i Ewii-bestyrelse over topchefs investeringer Ingen bestyrelsesmedlemmer har dog ønsket at stå ved kritikken offentligt, fordi Ewii-bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm har afkrævet medlemmerne fuld tavshed i sagen. Over for Fyens Stiftstidende har CBS-professor og ekspert i selskabsret Søren Friis Hansen vurderet, at Knud Steen Larsen «utvivlsomt» er inhabil i forbindelse med en samhandel mellem Ewii og eksempelvis Munck-Gruppen.

Sagen om Knud Steen Larsens private investeringer og Othania Invest er ikke den eneste, hvor direktøren har været i modvind. Da han tidligere på året ønskede at købe det tabsgivende it-selskab Digizuite var bestyrelsen dybt splittet i forhold til, om det gav mening for energiselskabet at eje den slags aktiver. Energidirektør købte tabsgivende selskab af sponsorpartner EnergiWatch har i løbet af de sidste tre uger flere gange bedt Knud Steen Larsen om et interview om sagerne, men han har ikke ønsket at stille op.

Bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm er ligeledes ikke vendt tilbage efter gentagne henvendelser. Ewiis bestyrelse skal på et bestyrelsesmøde tirsdag diskutere sagen.

Kommentarer

kommentarer