Nyhetsartikkel

17 januar 2017

Investeringsbank køber solprojekter for flere milliarder i Storbritannien

Det amerikanske energiselskab TerraForm Power har solgt en stor del af sine solenergi-projekter til stor investeringsbank.

Den mellemøstlige investeringsbank EFG Hermes tager nu endnu et skridt i sit indtog på det europæiske solenergimarked med købet af projekter for 4 milliarder kroner i Storbritannien.

Det skriver Recharge.

Sælgeren af de mange projekter er TerraForm Power, der primært opererer inden for både vind- og solenergi i USA.

Opkøbet sker som led i EFG Hermes’ strategi, hvor det Kairo-baserede selskab siden 2014 i trinvis har købt flere og flere projekter inden for solenergi i Europa.I 2014 købte EFG Hermes 49 procent af aktierne i det franske energiselskab EDPR France, og sidste år købte selskabet så op i en vindportefølje, der strækker sig over både Spanien, Portugal, Belgien og Frankrig.

Har primært amerikanske projekter
Aftalen mellem de to selskaber forventes at blive lukket i begyndelsen af i år. SunEdison-selskab tager giftpille TerraForm Power havde omkring 13 procent af sine aktiviteter i Storbritannien inden opkøbet, mens selskabet nu blot står tilbage med et solprojekt på 11 MW i landet.Resten af selskabets aktiviteter er i lande som Canada og Chile.

TerraForm Power var oprindeligt ejet af SunEdison, inden det gik konkurs i efteråret. Derfor er det amerikanske energiselskab nu så småt i gang med at udvikle sit eget selskab og være selvkørende inden for blandt andet IT, HR osv.

Kommentarer

kommentarer