Nyhetsartikkel

17 januar 2017

Mulig ekstremvær – øker overvåkningen av uværet

Sterk storm og mulig orkan i Vesterålen og Troms onsdag kveld.

Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Troms: Onsdag kveld nordvest sterk storm, kan hende orkan i Vesterålen og Troms. I tillegg ventes sterke vindkast på 35-45 m/s. Minkende natt til torsdag, melder Meteorologisk institutt.

Finnmark: Natt til torsdag nordvest sterk storm. I tillegg ventes sterke vindkast på 35-40 m/s. Minkende torsdag morgen.

Beskrivelse av værsituasjonen:
Et lavtrykk under utvikling befinner seg mandag formiddag nordvest for Azorene. Lavtrykket vil styrke seg mens det beveger seg nordover i Nord-Atlanteren. Onsdag ettermiddag eller kveld vil lavtrykket treffe Nord-Norge. Det er fortsatt usikkerhet mtp nøyaktig lavtrykkplassering og tidspunktet for når den sterkeste vinden inntreffer. Hele Nord-Norge fra Salten og nordover er utsatt, men mest sannsynlig vil den sterkeste vinden ramme strekning Lofoten til Nordkapp onsdag kveld. I løpet av natt til torsdag vil lavtrykket bevege seg gjennom Finnmark. Hendelsen ventes å være over i løpet av torsdag morgen eller formiddag.

NB! Værsituasjonen er nå under ØKT overvåkning og publikum må sjekke TV/radio/internet for oppfølgende meldinger. Ovenfor angitte områder og værforhold må foreløpig vurderes som anslag på potensial, IKKE et detaljert ekstremvarsel. Dersom data tilsier at denne situasjonen bør nedgraderes, vil det bli meldt at økt overvåkning avsluttes. Dersom data tilsier at denne situasjonen bør oppgraderes, vil det bli sendt ut ekstremvarsel i henhold til gjeldende kriterier.

 

Kommentarer

kommentarer