Nyhetsartikkel

16 desember 2016

Nå snurrer USA’s første havvindmøllepark

Fra og med denne uka har de amerikanske elforbrukere i delstaten Rhode Island kunne hente havvindmøllestrøm ut av stikkontaktene.

Det skriver flere amerikanske medier.

Vindmølleparken har med europæiske vindbriller en beskeden størrelse på 30 MW, som bliver leveret fra fem Alstom-turbiner udstyret med danske vinger fra LM. At GE efter projektgodkendelsen har købt begge selskaber gør måske ikke møllerne mere amerikanske, men hos nyhedsmediet Business Insider krediterer man det danske isæt. Her hedder det i overskriften, at møllerne er «Made in Denmark.»

Selvom også det danske selskab Cotes har været underleverandør på projektet, så er fundamenterne støbt i Louisiana, og de er sat op af et af Fred. Olsens norske installationsfartøjer. Dongs amerikanske vindeventyr vil forgylde europæiske leverandører Projektudvikleren er amerikanske Deepwater Wind.Driftsstarten på møllerne kommer efter en fire måneders testperiode, hvor man kun har levret en af de 30 MW.Testperioden har ikke været helt uden problemer, hvor lokalmediet Block Island Times tidligere på ugen kunne fortælle, at en tekniker havde glemt et bor i parkens turbine to. Det havde «ført til skader.» Efter alt at dømme er reparationen dog gået som planlagt.»Vi er oprigtigt stolte over vindparkens præstation frem til nu, og testfasen er overstået med success. Performance har været exceptionel, også i nogle af de hårdeste vejrforhold offshore,» fortæller administrerende direktør i Deepwater Wind, Jeffrey Grybowski, til Block Island Times.

Kommentarer

kommentarer