Nyhetsartikkel

29 september 2016

God løsning for realkreditbelåning af energiinfrastruktur og fibernet

Et nyt lovforslag vil ændre reglerne for tinglysning og realkreditbelåning på teleområdet og på el- og energiområdet.

Der indføres med de nye regler en såkaldt «klyngemodel» for sampantsætning af flere forbundne faste ejendomme i tinglysningsloven. Det betyder, at bl.a. energiselskaber og fibernetselskaber fremover får mulighed for at realkreditbelåne udvalgte – eller alle – faste ejendomme i eget forsyningsnet, hvorefter det dertil hørende ledningsnet også omfattes af det tinglyste pant.

Dansk Energi mener, at de nye regler skaber tryghed om den eksisterende realkreditbelåning i el- og energisektoren, og skaber de bedst mulige rammer for fremtidig realkreditbelåning – også inden for fibernettet. Lovforslaget fremlægges i den kommende folketingssamling og vil kunne træde i kraft den 1. januar 2017.

Kommentarer

kommentarer