Nyhetsartikkel

29 september 2016

Opptil 1,7 millioner uten strøm i Australia

Hele den australske delstaten Sør-Australia er uten strøm som følge av kraftig uvær.

Opptil 1,7 millioner uten strøm i Australia – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Ifølge AP har strømbruddet ført til trafikkaos ettersom alle trafikklysene sluttet å fungere, og tog og trikker ble satt ut av spill.
Nødetatene har rykket ut for å redde flere personer som satt fast i heiser, og sykehusene har tatt i bruk nødaggregater.
– Det er naturligvis en alvorlig situasjon når så mye av infrastrukturen og systemene er nede, sier guvernør Jay Weather.

Kan ta lang tid
Politiet har bedt innbyggerne om å holde seg innendørs.

Strømleverandøren SA Power Networks opplyser at det er under fire timer reservestrøm igjen i mobilnettet, og ber folk om å begrense mobilbruken.

Opptil 1,7 millioner uten strøm i Australia – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

«Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta å få strømmen tilbake, men man bør være forberedt på at det kan ta flere timer», heter det i en uttalelse fra strømselskapet.

Uværet fortsetter
Uværet er ventet å vare til og med torsdag, med nedbør på opptil ti centimeter og vindkast med en hastighet på over 100 kilometer i timen enkelte steder, opplyser Australias meteorologiske institutt.

Det er også meldt om kraftig hagl flere steder i delstaten, skriver ABC News.

Ifølge 9News var det trolig et lynnedslag som rammet en rekke strømmaster og -linjer i området rundt Port Augusta, 30 mil utenfor Adelaide.

Det brøt kontakten med strømnettet i nabodelstaten Victoria, noe som førte til at hele Sør-Australia gikk i svart.

Kommentarer

kommentarer