Nyhetsartikkel

12 januar 2021

Starter havvindselskap

Knut Vassbotn mener Norge kan bli ledende på vindkraftverk til havs. Nå er han klar til å satse selv – sammen med to lokale kraftselskap og en reder som er blitt styrtrik på oljefrakt.
I over 20 år jobbet han med olje og gass. Så begynte Knut Vassbotn å jobbe med havvind i Aker Solutions – og ble leder for forretningsutvikling innen satsingen på flytende havvind.

Han så det var muligheter.

Ikke bare for Aker Solutions, som nå har skilt ut vindsatsingen i et eget selskap – Aker Offshore Wind.

Vassbotn skjønte også at dette kunne være en sjanse til å skape et nytt industrieventyr i hjembyen Haugesund. Etter fem år som havvindleder i Aker-systemet, sluttet han, skriver E24.

– For meg var det naturlig å tenke over om jeg skulle fortsette der eller om det var andre muligheter. Jeg landet på at dette var en anledning til å gjøre noe nytt og få til noe i Haugesund, sier Vassbotn til E24.

Dermed er det klart for Deep Wind Offshore – et nytt, norsk havvindselskap med hovedkontor i Haugesund. Med seg på satsingen har Vassbotn fått store, lokale aktører på Haugalandet og Sunnhordland:

  • Offentlig eide Haugaland Kraft og Sunnhordland Kraftlag.
  • Knutsen OAS, rederi med hovedkontor i Haugesund og stort internasjonalt shippingselskap – blant annet verdens nest største tankoperatør – og kontrollert og drevet av Trygve Seglem, på topp 100 på Kapitals liste over Norges rikeste.

    Les mer i E24

Kommentarer

kommentarer