Nyhetsartikkel

23 oktober 2019

Vil at halve omsetningen er «grønn» innen 2030

Aker Solutions ser at fornybar energi vokser fortere enn olje og gass, og varsler en plan om at nær halve omsetningen skal komme fra fornybar energi og det selskapet regner som «lavkarbonløsninger» innen 2030.

Det kommer frem i en melding fra selskapet samtidig med at kvartalstallene legges frem onsdag.

Dette er ifølge Aker Solutions del av en ny strategi kalt «20/25/30» som går ut på at selskapet skal få 20 prosent av omsetningen skal komme fra fornybar energi og 25 prosent fra «lavkarbonløsninger» som for eksempel karbonfangst og elektrifisering av plattformer – innen 2030.

Olje og gass vil fortsatt være selskapets største marked, men det neste tiåret ønsker Aker Solutions en «mer balansert» portefølje av produkter og teknologier som bidrar til en overgang til lavkarbonsamfunnet.

– Verden vil fortsette å se økende energibehov, og utfordringen for vår industri er å levere dette med betydelig lavere karbonutslipp, sier konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions ifølge E24.no.

– Ingen selskaper er bedre posisjonert enn Aker Solutions til å levere løsningene for å realisere fornybar energi offshore og samtidig avkarbonisere olje- og gassindustrien, sier han.

Nylig etablerte også Kværner et nytt og eget område for prosjekter innen fornybare næringer, i tillegg til et segment for flytende produksjonsskip, som del av et mål om å øke den årlige omsetningen fra rundt 7,3 milliarder kroner i 2018 til over 10 milliarder kroner innen 2023. Selskapet ser blant annet muligheter for å levere betongunderstell til havvind.

Aker Solutions leverte et resultat etter skatt på 93 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 155 millioner kroner ett år tidligere. Omsetningen økte fra 6,54 milliarder til 7,13 milliarder i årets tredje kvartal, mens brutto driftsresultat steg fra 463 millioner til 553 millioner kroner i samme periode.
Kilde: E24.no

Kommentarer

kommentarer