Nyhetsartikkel

18 oktober 2019

Aker Solutions satser på gigantisk havvindprosjekt i Korea

Aker Solutions posisjonerer seg i nok et land for å vokse i fornybar. Den flytende havvindparken som de og partnerne planlegger utenfor Ulsan kan bli over fem ganger så stort som norske Hywind Tampen, skriver E24.no.

I en melding fredag annonserer det norske oljeservicekonsernet at de nå har dannet en gruppering med WindPower Korea og fornybardivisjonen av det portugisiske kraftselskapet EDP (EDP Renewables).

Målet er å utvikle en enorm flytende vindpark på 500 megawatt med PrinciplePowers plattformteknologi «WindFloat» utenfor den store verftsbyen Ulsan i Sør-Korea, skriver E24.no.

Aker Solutions mener man må opp i denne typen dimensjoner for å få lønnsomhet i flytende havvind.

Selskapene opplyser ikke hva de betaler for aksjene.

500 megawatt tilsvarer til sammenligning over 5,5 ganger størrelsen av Hywind Tampen-prosjektet der Equinor og partnerne planlegger å installere 11 flytende havvindmøller for å gi fornybar strøm til Snorre- og Gullfaks-feltene i Nordsjøen.

EDP Renewables og Aker Solutions går nå inn på eiersiden i selskapet Korea Floating Wind Power (KFWind) sammen med eksisterende eier WindPower Korea. Principle Power, der Aker Solutions er aksjonær, trekker seg ut av prosjektet og vil heller fokusere på teknologi og servicevirksomheten i Korea.

Korea satser
Aker Solutions har allerede vært til stede i Sør-Korea i mange år på grunn av olje- og gassprosjekter, men det er et nytt land i fornybarsatsingen deres.

Les mer på E24.no

Kommentarer

kommentarer