Nyhetsartikkel

26 september 2019

Per Oluf Solbraa ny konsernsjef i Gudbrandsdal Energi

Per Oluf Solbraa (57) har gått på som ny konsernsjef i Gudbrandsdal Energi Holding AS. – Konsernet har gjort betydelige investeringer de siste årene innen strømsalg, produksjon og nett og disse virksomhetene skal ivaretas og videreutvikles, sier han til Distriktsenergi.no

Nett trenger mest fokus fremover
– Konsernet har gjort betydelige investeringer de siste årene innen strømsalg, produksjon og nett. Disse virksomhetene skal ivaretas og videreutvikles. Vi etablerte konsernet i 2015 for å videreutvikle de tre virksomhetsområdene, ikke primært fordi vi så at det ville komme et myndighetskrav om selskapsmessig skille, men for å gi oss økt handlingsrom og fokus, sier Solbraa.

– Nett er det området som nå trenger mest fokus. Det skyldes ikke minst at vi har to store nettselskaper sør for oss – Eidsiva Nett og Hafslund Nett – som slår seg sammen. Når disse gigantene går sammen er det åpenbart at det kommer til å få konsekvenser for oss som nabo og hele nettbransjen for den saks skyld. Her må vi se litt inn i krystallkula og finne ut hvordan vi skal manøvrere oss i det nye landskapet. I tillegg kommer to sentrale forskrifter – kontrollforskriften og energilovforskriften – som er ute på høring nå. De kommer også til å påvirke nettvirksomheten vår. Det er derfor flere ting som trenger et ekstra fokus, forteller den nye konsernsjefen.

Les mer på Distriktsenergi.no

Kommentarer

kommentarer