Nyhetsartikkel

17 juni 2019

Statkraft bygger vannkraftverket Los Lagos i Chile

Statkraft har besluttet å starte byggingen av vannkraftverket Los Lagos i Chile. Byggearbeidet er forventet å starte i august og kraftverket vil stå ferdig i løpet av 2. halvår 2022. Anlegget får en installert effekt på 52 MW og en årlig kraftproduksjon på 260 GWh.

Av Informasjonsavdelinga, Statkraft

Investeringsrammen for prosjektet er beregnet til cirka USD 200 millioner. Kontrakten for byggearbeidene er tildelt et lokalt konsortium bestående av entreprenørselskapene Brotec, Valko og OBChile. Samtidig er kontrakten for leveranse og installasjon av det elektro-mekaniske utstyret tildelt Voith, som vil levere hovedkomponenter til kraftverket fra sine fabrikker i Brasil.

– Chile er et attraktivt marked for Statkraft, med en økende etterspørsel etter fornybar energi og gode muligheter for prosjekter innen vann-, vind- og solkraft. I tråd med vår strategi jobber vi for å bygge skala i Chile. Målet er å utnytte vår ekspertise innen kraftproduksjon og markedsoperasjoner til å videreutvikle kraftmarkedet i Chile og tilby fornybar energi til store industrielle kunder i landet, sier konserndirektør for Internasjonal kraft, Jürgen Tzschoppe.

Vannkraftverket Los Lagos skal bygges på elven Pilmaiquen, nedstrøms Statkraft’s eksisterende Rucatayo vannkraftverk. Området ligger i nærheten av byen Osorno, cirka 900 kilometer sør for hovedstaden Santiago.

Statkraft kjøpte i februar 2015 selskapet Empresa Eléctrica Pilmaiquén S.A., inkludert rettighetene til å utvikle Los Lagos-prosjektet. Tekniske undersøkelser og en omfattende konsultasjonsprosess er siden den gang gjennomført i tråd med Statkraft’s retningslinjer og internasjonale standarder. Dialogen med lokale urfolksgrupper og øvrige interessenter fortsetter, med mål om å etablere et langsiktig samarbeid.

Statkraft har vært tilstede i Chile siden 2014 og har i dag en produksjonskapasitet på 370 MW og en årlig middelproduksjon på 1188 GWh. For å ytterligere styrke posisjonen ser Statkraft også etter muligheter for å bygge ut vind- og solkraft, og vurderer mulighetene for å delta i fremtidige auksjoner for fornybar energi.

Kilde: Statkraft

Kommentarer

kommentarer