Nyhetsartikkel

04 februar 2019

Planene om nytt kjenrekraft blir sannsynligvis lagt bort

Japanske Hitachi vil sannsynligvis legge bort planene om å bygge et nytt britisk kjernekraftverk, skriver Financial Times.

Brexit kan være en av årsakerne som kan gi den britiske energistrategien store problemer.

Japanske Hitachi er tæt på at forlade planen om at bygge et nyt atomkraft i Wales, der kan efterlade den britiske energistrategi i noget nær kaos.

Det skriver Financial Times, der citerer kilder tæt på processen for, at Hitachi vil træffe beslutningen på et bestyrelsesmøde i denne uge.

Årsagen er angiveligt mangel på håndfaste tilsagn fra andre finansielle investorer, og Hitachi agter ikke at fortsætte med at hælde penge i det såkaldte Horizon-projekt.Meddelelsen om tab af det nye atomkraftværk i Storbritannien, som den japanske avis Nikkei første gang omtalte, kommer umiddelbart efter den japanske premierminister Shinzo Abes besøg i Storbritannien, hvor ministeren bl.a. sagde, at handelsforbindelserne mellem de to nationer er truet af briternes exit fra EU.

Toshiba suspenderede sidste år en plan om et nyt britisk atomkraftværk, og samlet efterlader skrinlagte planer om at bygge nye reaktorer et stort hul i den britiske strategi om nedlukning af gamle reaktorer og kulfyrede kraftværker.Opgives planen i Wales vil det medføre et stort tab af arbejdspladser og ifølge Financial Times har briterne kun den mulighed tilbage at rette blikket mod Kina, hvis man fortsat vil bygge atomkraftværker.

Kommentarer

kommentarer