Nyhetsartikkel

13 desember 2018

Einar Aas-utvalget er klart

 Disse fem skal passe på millionsalgene

Et kreditorutvalg på fem skal passe på at rammene i gjeldsavtalen blir fulgt når eiendelene til Aas skal selges.

En frivillig gjeldsavtale har blitt inngått etter at Einar Aas tapte over en milliard på kraftspekulasjon på Nasdaq-børsen i september.

Nå skal mange av eiendelene hans selges for å betale tilbake det han skylder. Den jobben faller på et slags bostyre bestående av advokatfirmaet Wikborg Rein og et eget kreditorutvalg.

– Marginal forskjell fra en rettslig akkord
Kreditorutvalget har blitt formelt godkjent med følgende sammensetning: 

  • Nasdaq leder av utvalget
  • Fortum 
  • Statkraft
  • Agder Energi 
  • Advokatfirmaet Thommessen representerer en rekke andre kreditorer
Fortum, Statkraft og Agder Energi er representert med hver sin advokat i utvalget, som

skal sørge for at Einar Aas og hans advokater holder seg innenfor de avtalte rammene.

Advokatene til Aas vil i realiteten utøve handlingene som kreditorutvalget bestemmer, skriver E24.

– Det vil i praksis være marginal forskjell fra en rettslig akkord, har partner Marius Moursund Gisvold i Wikborg Rein tidligere sagt til E24.

Aas får beholde store verdier
Flere av kreditorene har signert gjeldsavtalen uten å være helt fornøyd. De mener Aas får beholde for store verdier etter kjempetapet. 

Kreditorene måtte til sammen ut med en drøy milliard kroner for å fylle opp Nasdaqs sikringsfond etter at Einar Aas’ portefølje ble tvangssolgt på lukket auksjon. Det naturlige målet er derfor å selge eiendelene til Aas raskest mulig, men også til høyest mulig pris.

Aas beholder huset i Grimstad og unngår konkurs, men må selge unna andre eiendeler for å betale kreditorene. Han har også sagt fra seg retten til å saksøke Nasdaq.

Aas får også beholde en andel av skatten han klarer å kreve tilbake.

Ifølge DN kan Aas tjene drøyt 1,2 millioner i året de neste to årene. Kreditorene har også pant på rundt halve verdien av huset.

Eiendelene til Aas inkluderer en stor toppleilighet på Tjuvholmen i Oslo, en spektakulær fritidseiendom i Vragviga i Grimstad, en hytte i Kyrkjebygdheia i Nissedal samt investeringer i leilighetsprosjekter i spanske Marbella.

Kommentarer

kommentarer