Nyhetsartikkel

29 august 2018

Rotordiameter på 136 meter

Vindmøllene på Geitfjellet i Snillfjord vil bli større og kraftigere. Rotordiameteren blir på hele 136 meter.

Fosen Vind, som skal bygge ut vindmølleparken på Geitfjellet i Snillfjord, har besluttet å installere nye, kraftigere vindmøller enn opprinnelig planlagt i de tre vindparkene som skal ferdigstilles i 2020. De tre vindparkene er Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet i Åfjord, samt Geitfjellet vindpark i Snillfjord, skriver avisa Sør-Trøndelag.

Større produksjon
-Nye, mer effektive vindmøller er kommet på markedet siden Fosen Vind besluttet å bygge ut for to og et halvt år siden. Mens 3,6 MW-turbiner er installert i Roan vindpark og skal på plass i Hitra 2 og Storheia vindpark neste år, vil selskapet installere 4,2 MW-turbiner i de tre siste vindparkene i Åfjord og Snillfjord. Samlet på de tre vindparkene vil effektøkninga bli på 56,4 MW, noe som tilsvarer størrelsen på den eksisterende vindparken på Hitra. Den økte årlige kraftproduksjonen er beregnet til 183 GWh. Kraftigere turbiner gir større kraftproduksjon, uten at negative vikninger for miljø og samfunn blir større. Derfor er vi glad for å kunne gjøre dette i de tre siste vindparkene våre, sier daglig leder i Fosen Vind, Eivind Torblaa, til Avisa ST.

Økt diameter
Det skal bygges til sammen 43 vindturbiner på Geitfjellet. Mens den økte effekten medfører at Fosen Vind vil redusere antall turbiner fra 28 til 27 på Kvenndalsfjellet, vil antallet opprettholdes som planlagt på Geitfjellet. Og det er turbinene på Geitfjellet som vil få den største rotordiameteren. Rotordiameteren på Geitfjellet blir hele 136 meter.

Kommentarer

kommentarer