Det Sotra-baserte selskapet merket tydelig oljenedturen i 2015. Det ble et tøft år for PSW Power & Automation, noe bunnlinjen på 6,7 millioner i underskudd tydelig viste, skriver Sysla.

Daglig leder i PSW Power & Automation, Eirik Sørensen.

Nå  har det snudd.

Operatører og rederier har virkelig fått øynene opp for landstrøm og hybridløsninger. Den siste tiden har vi landet kontrakter for om lag 50 millioner kroner, som vi skal fullføre utover vinteren, sier daglig leder i PSW Power & Automation, Eirik Sørensen.

Selskapet har inngått kontrakter for landstrømutbygginger og hybridløsninger med Norwegian electric systems, Harstad havn KF, Forsvaret, Halsnøy Dokk, Wergeland Base og Mongstad Eiendomsselskap.

Kraftig batteriutvikling

I 2016 kunne PSW vise til en helomvendig i årsregnskapet, og en bunnlinje på pene 8,5 millioner kroner. Ifølge Sørensen forventer PSW Group en total omsetning på om lag 400 millioner i 2017.

– Satsningen vår innen landstrøm bidro til at vi klarte å ikke bare stabilisere driften, men øke omsteningen, sier Sørensen fornøyd.

– Denne postive utviklingen ser vi at fortsetter inn i det nye

Støtteordninger for landstrøm og kraftig utvikling i batteriteknologi må ta noe av æren for dette, mener PSW-lederen.

– Vi har også hatt en oppsving inn mot vårt tradisjonelle offshoremarked siden 2015, med flere leveranser innen drilling og Subsea-segmentet, legger han til.

Kjøpte opp samarbeidspartner
I september 2016 byttet de navn fra SEC til PSW Power & Automation , og i mai 2017 kjøpte selskapet opp deres mangeårige samarbeidspartner Frekvensomformer.no AS – et engineeringsselskap innen kraftelektronikk og frekvensomformerteknologi.