Nyhetsartikkel

29 mai 2018

Klar til at tillade kæmpevindmøller på land

En lang række af folketingets partier åbner for at hæve højdegrænsen for vindmøller på land.

href=»https://politiken.dk/indland/politik/art6527588/Partier-klar-til-k%C3%A6mpevindm%C3%B8ller-p%C3%A5-op-mod-250-meters-h%C3%B8jde»>Politiken skriver, at danskerne måske skal til at vænne sig til kæmpevindmøller i det danske landskab.

En lang række af partier på Christiansborg åbner nemlig for at hæve højdegrænsen for vindmøller på land op mod 250 meter i forbindelse med de nuværende energiforhandlinger.

Det er 100 meter højere end den nuværende grænse.

«Med højere vindmøller får vi mere og billigere vedvarende energi. Vi kan opsætte tæt på halvt så mange vindmøller som i dag og stadig få den samme effekt,» siger Radikales klimaordfører, Ida Auken, til Politiken.

Da vindhastigheden stiger i takt med højden, vil en højere vindmølle producere mere energi. Ligeledes har kæmpevindmøllerne også længere vinger, hvilket også betyder, at den producerer mere.

Ida Auken har taget kravet med til forhandlingsbordet, og ingen af de røde partier er afvisende overfor idéen. Det er manden for bordenden, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), heller ikke. Han vil dog ikke forholde sig konkret til forslaget i pressen, mens forhandlingerne står på.

Kommentarer

kommentarer