Nyhetsartikkel

26 mars 2018

Oslo vil lage energigigant

Oslo kommune vil samle Hafslund AS og E-CO Energi i et felles morselskap. Sammen vil disse to selskapene bli en av de største aktørene i energibransjen.

Tirsdag ble det kjent at stortingsflertallet sier ja til EUs tredje energipakke og energibyrået Acer. Samtidig melder Oslo kommune at de har planer om lage en ny energigigant i Norge. Kommunen vil samle eierskapet til Norges største nettselskap, Hafslund AS, og Norges nest største produksjonsselskap, E-CO Energi Holding AS, i ett selskap.

Kommunen opplyser at sammenslåingen gjøres for å møte sentrale utviklingstrekk som blant annet klimapolitikk, fallende teknologikostnader, digitalisering og nye forretningsmodeller. I tillegg trekkes endrede rammevilkår og den nye regionsreformen fram som utløsende årsaker.

– Energibransjen er i rask og fundamental endring. Vi har et ansvar for å organisere eierskapet slik at selskapene kan møte disse endringene best mulig og øke verdiskapingen, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap), i en pressemelding fra Oslo kommune tirsdag.

Samlingen av eierskapet forutsetter godkjenning i Oslo bystyre. Kommunen opplyser at om planene blir godkjent, vil samlingen bli gjennomført i 2. kvartal 2018. Dagens konsernsjef i Hafslund, Finn Bjørn Ruyter, er tiltenkt jobben som konsernsjef i det nye selskapet.

Kommentarer

kommentarer