Nyhetsartikkel

23 mars 2018

NSB vil leie ut 250 elbiler i Oslo

NSBs nye utleiesatsing på elbil i Oslo er basert på en intensjonsavtale med det danske selskapet GreenMobility, som tilbyr utleie av elektriske bybiler i København. De har utviklet et system og en app som gjør det enkelt for folk å leie dem.

NSBs avtale vil være en franchise av det danske systemet som GreenMobility vil fortsette å utvikle.

 

Tilpasse tilbudet
– Vi er inne i en tid hvor transportsektoren gjennomgår store endringer, og vi må endre oss for å tilpasse oss dette og kundenes forventninger. Vi må tenke mobilitet på en ny måte, og utleievirksomheten er et uttrykk for dette. Det er all grunn til at vi skal rokke ved folks tradisjonelle oppfatning av NSB, sier konserndirektør mobilitet og strategi i NSB-konsernet, Synne Homble, til Teknisk Ukeblad.

NSB etablerte fra 1. januar divisjonen hun leder og som har som oppgave å tenke de nye tankene og få satt den ut i livet. Fra før har de tatt en eierandel i Applied Autonomy på Kongsberg som utvikler selvkjørende systemer.

– Målet er å ha 250 elbiler til utleie i Oslo i løpet av året, sier hun til Teknisk Ukeblad.

Ny leiemodell
Sammenliknet med tradisjonell bilutleie vil NSBs variant ha en helt annen modell. Folk kan bruke appen til å finne en elbil og sjekke ladetilstanden. Appen vil også låse opp bilen og låse den når de forlater den. Kundene kan sette den fra seg hvor de vil på gateparkeringsplasser, men NSB vil også etablere såkalte hotspots i ulike parkeringshus hvor bilene også kan lades. Tanken er at bilene skal ha området innenfor Ring 3 som utgangspunkt, men også på noen utvalgte områder utenfor.

Les mer i Teknisk Ukeblad

Kommentarer

kommentarer