Nyhetsartikkel

21 mars 2018

Ørsted-navnet bliver diskuteret igen

Energiselskabet Ørsted skal ikke have lov til at «vaske sig grøn i vores efternavn,» lyder det to medlemmer af Ørsted-familien, der nu melder sig ind i søgsmålet mod energiselskabet.

Energiselskabet Ørsted snylter på navnets identitet. Det mener to medlemmer af Ørsted-familien, der derfor har besluttet sig for at gå med i søgsmålet mod det tidligere Dong.

Det skriver Berlingske Business.

Jakob Ørsted og hans far, Gunnar Ørsted, føler, at energiselskabet Ørsted har stjålet deres identitet. For dem er deres efternavn noget, der er identitet i, og det ønsker de ikke, at det tidligere Dong skal være en del af.

«Man kan kalde det identitetssnylteri eller det, der er værre. Al respekt for Dongs omstillingsprojekt, men vi har ikke lyst til, at Dong skal vaske sig grøn i vores efternavn,» siger Jakob Ørsted til Berlingske Business, mens far Gunnar Ørsted fortsætter:

«Man trænger ind i det private og tager som et tag-selv-bord, stik imod selskabsloven.»

Navnestriden mellem Ørsted A/S og medlemmer af Ørsted-familien har været i gang siden 8. januar, hvor Søren Peter Ørsted og to andre familiemedlemmer indleverede en stævning i Sø- og Handelsretten. Den principielle navnesag er i dag oppe på at tælle syv privatpersoner mod Ørsted A/S. De nu syv sagsøgere vil have tidligere Dong til at droppe sit nye navn, da Ørsted-medlemmerne gerne vil beskytte deres navn, så fremtidige efterkommere blandt andet kan lave et firma i deres slægtsnavn, skriver avisen.

EU-myndighed bliver trukket ind i Ørsted-navnestrid Ørsteds navnekonflikt vokser efter forhandlinger brød sammen Ørsted-ledelse kendte til navnestrid fem dage før afstemning Ørsted svarer igen i navnestrid.

Kommentarer

kommentarer