Nyhetsartikkel

31 oktober 2017

Forbrugerrådet Tænk tager godt imod fleksafregning

Om godt en måned får de første danskere mulighed for at spare penge på elregningen ved at tænde for el-apparater, når strømmen er billig.

Forbrugerrådet Tænk glæder sig over de nye muligheder, det giver forbrugerne.

Strømmen er billig, når det blæser meget, og dyrere, når der er vindstille, og det kan de første elkunder snart drage nytte af.  Fra 1. december vil de første elskaber begynde at rulle et nyt system ud, som betyder, at elforbruget bliver aflæst hver eneste time. Det sker med den såkaldte fleksafregning, som betyder, at kunderne får mulighed for at blive afregnet for deres faktiske elforbrug time for time.

– Det vil sige, at når strøm er billig – typisk om natten – så vil man opleve at få billigere strøm, siger forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi Jørgen S. Christensen til P4 og fortæller, at det især er hjem med elbiler og varmepumper, som vil få mest ud af det nye prissystem.

Jo mere elforbrug, der kan flyttes fra de dyreste til de billigste timer, desto større vil besparelsen for kunden være. For privatkunder, som ikke ændrer vaner, vil regningen hverken blive større eller mindre, viser Dansk Energis beregninger.

Hos Forbrugerrådet Tænk tager energipolitisk rådgiver Ilyas Dogru godt imod det nye system.

– Vi hilser fleksafregning velkommen, og vi ser positivt på de fremtidige muligheder, der følger med. F.eks. at kunderne i fremtiden kan styre deres opvaskemaskine fra en app, så de kan tænde den, når strømmen er billig – også selvom de er på arbejde, siger han.

Ilyas Dogru peger samtidig på, at timeafregningen skal ses som en vigtig del af den grønne transformation af Danmarks energiforbrug:

– Fleksafregning er en vigtig brik i målet om at elektrificere energiforbruget, og vi ser frem til de besparelser, det kan give forbrugerne, siger Ilyas Dogru.

Hør Jørgen S. Christensen fortælle om de nye flesible strømpriser i P4 København

Kommentarer

kommentarer