Nyhetsartikkel

29 september 2017

Meteorologisk institutt har send ut OBS-varsel for Telemark og Agder. Det kan komme store nedbørsmengder i helgen.

Varselet ble sendt ut av meteorologene fredag formiddag og gjelder for både Telemark og Agder-fylkene. Dersom meteorologenes varsler slår til må man forbedrede seg på en svært våt helg.

200 millimeter
– Det er ventet mye regn fra fredag kveld til mandag morgen, og enkelte steder kan det bli opp mot 200 millimeter i løpet av tre døgn, melder Meteorologisk institutt.

Nedbøren vil starte i det små fra fredag ettermiddag før det vil øke i intensitet. Lørdag er det ventet lokalt store nedbørsmengder, særlig i sør. Denne kraftige nedbøren vil holde seg også gjennom søndagen.

Advarer mot lokale oversvømmelser
I går gikk Norges vassdrags- og energidirektorat ut og advarte om flomfare på såkalt gult nivå i Telemark og Agder på grunn av de store nedbørsmengdene som er ventet i helgen.

Ifølge NVEs egne forklaringer på flomfaren betyr gult nivå en utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt.

I praksis betyr dette at det kan ventes lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader på grunn av raskt økende vannføring i bekker og småelver.

Gult nivå betyr også at det er snakk om spesielt stor vannføring/vannstand i forhold til hva som er normalt for årstiden.

Kommentarer

kommentarer