Nyhetsartikkel

14 september 2017

Dansk Energi overtager formandskab for Nordenergi

De næste to år er Dansk Energi ansvarlig for, at den nordiske energisektor har en stærk fælles stemme over for lovgivere og regulatorer i de nordiske lande og i Bruxelles.

Tirsdag overtog Dansk Energi formandskabet for samarbejdet mellem de nordiske energiorganisationer – Nordenergi.

De næste to år er Dansk Energi ansvarlig for, at den nordiske energisektor har en stærk fælles stemme over for lovgivere og regulatorer i de nordiske lande og i Bruxelles.

Blandt fokusområderne i det første år af formandskabet er at presse på for yderligere regionalt TSO-samarbejde, øge vidensdelingen indenfor blandt andet it-sikkerhed og at udvikle fælles nordiske ideer om et fremtidigt fleksibilitetsmarked.

– Der er et stærkt ønske om at øge samarbejdet om energi i Europa disse år, hvor EU-Kommissionen er kommet med en række forslag til en ny energiunion. I Bruxelles ser man i høj grad mod nord som et godt eksempel på samarbejde over grænserne, siger adm. direktør i Dansk Energi Lars Aagaard.

– Vi kan mærke, at vi kan nå endnu længere ud med de gode historier ved at stå sammen som nordiske organisationer. Samtidig kan vi arbejde internt for at gøre Norden til en foregangsregion for elektrificering og for at gøre os til et grønt kraftværk for resten af Europa, tilføjer han.

Kommentarer

kommentarer