Nyhetsartikkel

30 august 2017

Fjernet elafgift giver større gevinst for lavere pris

Sænk elafgiften i Danmark og få en større økonomisk gevinst for en lavere pris end regeringens forslag til skatteudspil.

Sådan lyder det fra Dansk Energi som kommentar til regeringens udspil, der nu skal behandles af alle Folketingets partier i forbindelse med næste års finanslov.

Der er gode takter i dagens skatteudspil, der dog ville have været endnu stærkere med et forslag om at sænke elafgiften. At lette elafgiften vil give danskerne over en bred kam flere penge mellem hænderne, fordi den virker som en skat på arbejde. Og det vil være en billigere måde at få en endnu stærkere dansk økonomi.

Regeringens skatteudspil vil lette skatter og afgifter for 23 mia. kr. og give en BNP effekt på 6,5 mia. kr, mens at fjerne den rekordhøje danske elafgift koster 16,6 mia. kr. og vil give en BNP gevinst på 9,3 mia. kr.

– Milliardvækst, mærkbare skattelettelser for danskerne og grøn omstilling. Det er hele tre ting på én gang – og tilmed 6 mia. kr. billigere end regeringens forslag. Samtidig vil en fjernet elafgift vende rigtigt socialt, siger Lars Aagaard, der er adm. direktør i Dansk Energi, og fortsætter:

– At tage fat på elafgiften, gavner rigtig mange formål på samme tid. Der er ganske enkelt tale om en grundlæggende og håndgribelig skattelettelse, der vil give danskerne flere penge mellem hænderne, samtidig med at det vil være et positivt skub til dansk økonomi – som vi ved, at Folketingets partier også er dybt optaget af. Derfor er en sænkelse af elafgiften et politisk greb med så mange fordele, at det ikke bør være til at komme udenom for regeringen, siger Lars Aagaard.

En afskaffelse af elafgiften vil give en gennemsnitlig dansk familie en skattelettelse på 4.700 kr. Ligeledes vil det fjerne vores europarekord i elafgift, der blokerer for at bruge den stadigt grønnere strøm til mere. Derfor er der ingen vej udenom at se på elafgiften, mener Dansk Energi.

– Vores opfordring til Christiansborg går på at flytte elafgiften helt ind i centrum af forhandlingslokalet, fordi en afskaffelse af elafgiften rummer så mange positive elementer, der kommer hele samfundet til gode og som et bredt politisk flertal kan blive enige om, siger Lars Aagaard.

Kommentarer

kommentarer