Nyhetsartikkel

16 august 2017

Pia Olsen Dyhr: Danmark skal fastholde tempoet i VE-omstilling

SF’s partiformand går ind til efterårets forhandlinger om et nyt energiforlig med krav om, at det hidtidige tempo i omstillingen til vedvarende energi fastholdes, hvilket vil give et mål på 60 procent VE i 2030.

Partiformand Pia Olsen Dyhr Olsen (SF) går ind til efterårets forhandlinger om et nyt energiforlig med krav om, at det hidtidige tempo i omstillingen fra fossil til vedvarende energi fastholdes,skriver Dansk Energi på sine netsider.

Regeringens mål er, at 50 procent af energibehovet dækkes af VE i 2030. Imidlertid vil man automatisk nå 60 procent i 2030 med den hidtidige udvikling, dvs. at regeringen nedsætter hastigheden, fremhæver Pia Olsen Dyhr.

De 60 procent i 2030 ligger ifølge SF på den rette linje, der ender med 100 % VE i 2050, når udgangspunktet er udbygningen 2012-2020. Det svarer til Vindmølleindustriens anbefaling på grundlag af en rapport fra Ea Energianalyse fredag om et mål omkring 60 procent for andelen af VE.

– Danmark skal ikke kun leve op til Parisaftalen. Det er ikke nok for SF. Nogle snakker om grønne linjer. Jeg synes, at vi skal have grønne ambitioner, og derfor skal vi i Danmark selvfølgelig gå videre end Parisaftalen, erklærede Pia Olsen Dyhr ved partiets pressemøde på Amager Fælled søndag 13. august.

– Vi vil have 100 % VE-el i 2030. Det har oppositionen lavet en fælles kronik om. Det er det første skridt på vejen. Vi må erkende, at transportsektoren er vores helt store udfordring. Det er ikke kun energisektoren, vi taler om. Det er også om husholdninger og landbruget, fortsatte Pia Olsen Dyhr om ikke-kvotesektoren.

Landbruget får efterslæb
Særligt landbruget får som følge af den nuværende regerings politik et stort efterslæb med at levere klimagasreduktion, bemærker Pia Olsen Dyhr. Hun venter dog med at opstille nye mål, for hun vil først se resultatet ved et regeringsskifte.

Pia Olsen Dyhr benyttede pressemødet til at tale varmt om det strandede Måbjergværksprojekt MEC i Holstebro om produktion af bioethanol baseret på 2. generations landbrugsressourcer (gylle, kødaffald, halm og deslige). Kommunen må ikke yde lånegaranti.

SF’s spidskandidat til kommunalvalget i København den 21. november, Sisse Marie Welling, og partiformanden annoncerede, at SF ønsker at give kommunerne mulighed for at forbyde brændeovne.

Kommentarer

kommentarer