Nyhetsartikkel

04 juli 2017

Kraftmarkedet er i feriemodus

Bortsett fra noen variasjoner i værprognosene, er det ingen nyheter som påvirker strømprisene i vesentlig grad. På vei inn i sommerferie virker det heller ikke som at markedet venter de helt store prissvingningene i juli.

I år møter vi sommeren med normal ressursbalanse og en relativt stabil kullpris. Begge deler bidrar til å holde strømprisen stabil. Men ingen vet foreløpig hva sommeren bringer.

Alle snakker om ferieværet
Sommerens strømpris påvirkes i stor grad av været. Og hyggelig ferievær betyr ikke lavere strømpris, tvert om, strømprisen kan faktisk øke i sommervarmen. Dersom juli måned blir fin og tørr, har trolig strømprisen potensiale til å øke relativt kraftig. Blir det møkkavær derimot, vil nedsiden i prisen også være stor.

Sol og varme i Beijing – høyre kullpris
En annen viktig faktor for sommerens kraftpris er temperaturen i Beijing. Dersom det blir varmt i de kinesiske storbyene, øker etterspørselen etter kraft. Den økte etterspørselen kan dra opp kullprisen, og dermed også strømprisen i Norden.

Fasiten får vi etter ferien.

LOS Energy er tilbake med vår ukentlige kraftkommentar onsdag 16. august.
God sommer!

04
LOS Energy Kraftkommentar på YouTube

Kommentarer

kommentarer