Nyhetsartikkel

20 april 2017

Ny luft til elbilsalget

En ny aftale indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne og Radikale Venstre vil give et skub til det sløve elbilsalg. Det får en positiv modtagelse af Dansk Elbil Alliance.

Aftalen betyder, at registreringsafgiften for elbiler fastholdes på det niveau den havde i 2016, samt at der yderligere indføres et batterifradrag på 1.700 kr. pr. kWh batteri i elbilerne. Den brede aftale betyder, at mindre og mellemstore elbiler næsten bliver afgiftsfritaget de næste to år, og at den el, man bruger til at oplade elbiler bliver billigere.

– Det er meget positivt, at partierne sammen sørger for at sætte lidt mere fart på det haltende elbilsalg. Det gavner ikke kun elbilsalget, men også klimaet og luften i byerne, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Det private elbilsalg i Danmark var meget lavt i 2016 og de første måneder af 2017. I 2017 er der indtil videre solgt 58 elbiler, hvoraf 3 er til private. Imens er elbilsalget i mange andre lande begyndt at tage fart og bilproducenterne præsenterer næsten hver uge nye elbiler med længere rækkevidde. Med den nye aftale forventer Dansk Elbil Alliance, at det igen bliver attraktivt for private at købe elbiler.

– Aftalen vil give ny luft til det private elbilsalg, fordi den falder sammen med, at der kommer flere lækre elbiler at vælge mellem og elbiler med længere rækkevidde, siger Lærke Flader.

Aftalepartierne forventer, at der sælges knap 2.000 elbiler om året de næste to år. Det svarer til lidt mindre end 1 procent af bilsalget, hvilket er markant bedre end i 2016 og starten af 2017, men der skal mere til, hvis Danmark skal nå sine klimamål. Derfor efterlyser Dansk Elbil Alliance en større reform af bilbeskatningen på længere sigt.

– Der er behov for en langsigtet reform af bilbeskatningen, så vi beskatter bilernes forurening og ikke deres værdi, så vi får en grønnere bilpark, slutter Lærke Flader.

Kommentarer

kommentarer