Nyhetsartikkel

18 april 2017

Volvo vil produsere sin første elbil i Kina

Den kommer i 2018.

Volvo er nå midt i sin største snuoperasjon noensinne. Etter at de ble solgt fra Ford til kinesiske Geely tilbake i 2010, har Volvo på mange måter startet på nytt.

Det handler blant annet om to helt nye plattformer som nye modeller bygges på, og svært mye teknologi som er utviklet helt fra bunnen av. Om noen år har alle modeller blitt byttet ut – og alt som smaker Ford-teknikk er borte.

Elbiler på gang
Først ut av de nye modellene var den store SUV-en XC90. I fjor kom så storbilene S90 og V90, og i år er det klart for en helt ny XC60.

Det betyr i praksis at Volvo de siste årene har sprengjobbet med å utvikle nye modeller. Og det stopper ikke her.

Det har lenge vært kjent at Volvo også har elbiler på gang, og nå har vi fått bekreftet at den første av dem skal komme på markedet i 2019.

Les også:  Her er elbilen som ble en skikkelig fiasko

XC60

XC60 er siste nytt fra Volvo, den kommer på markedet senere i år.

Helt nytt bilmerke
Bransje-nettstedet Automotive News siterer kilder i Kina som sier at den første elbilen fra Volvo skal produseres i Kina, og eksporteres derfra til en rekke markeder.

Bilen skal bygges på den helt nye CMA-plattformen som Volvo har laget i samarbeid med Geely. Alle mindre Volvo-modeller framover skal bygges på denne. Geely skal også bruke den, blant annet til sitt helt nye merke, Lynk & Co.

På denne måten kan Geely fordele utviklingskostnadene over svært mange modeller. Det gjør også at de kan investere betydelig mer i grunnkonstruksjonen til bilene, enn de kunne gjort bare for det kinesiske hjemmemarkedet.

Les mer i ABCNYHETER

Kommentarer

kommentarer