Nyhetsartikkel

31 mars 2017

Vindmølleforening: Falske nyheder bremser vindmøller

Det kommende kommunalvalg og falske nyheder sætter en stopper for vindmølleprojekter, mener direktør i vindmølleforening.

Der bliver spredt falske nyheder, og det er et højrøstet mindretal, der blokerer for nye vindmøller i kommunerne, mener direktøren i Danmarks Vindmølleforening, Christian Kjær. Det skriver Altinget.

Han peger på, at kommunalpolitikerne stopper vindmølleprojekter uden at høre befolkningen og uden at have saglige argumenter for det. Han henviser til sagerne fra Tønder, Esbjerg og Viborg, hvor kommunerne stoppede projekter.

Samtidig peger han på, at et byrådsmedlem i Tønder begrundede sin modstand med, at vindmøller medvirker til celleforandringer. Den type misinformation er ifølge Christian Kjær med til at bremse vindmølleprojekterne.

«Der findes en del misinformation og falske nyheder på området. Det er blevet værre. Det kommende kommunalvalg spiller formentlig ind. Der er en tendens til, at selv byrådsmedlemmer, som egentlig støtter udbygning af vindkraft, føler sig pressede af tonen i debatten,» siger han til Altinget.

Kommentarer

kommentarer