Nyhetsartikkel

31 mars 2017

Syklonen Debbie herjer down under

Monstersyklonen Debbie traff Australia, the lucky country, tirsdag og påvirker strømprisene i hele verden.

Queensland, Australia, ble i går truffet av syklonen Debbie. Hun setter både produksjon og transport av kull ut av spill. Og Debbies herjinger down under påvirker også nordiske strømpriser, skriver LOS Energy i ukas kraftkommentar.

Monstersyklonen har vært varslet i noen dager, men det har vært usikkerhet knyttet til både styrken og hvor den skulle treffe. Kullprisene har vært fallende den siste måneden, men har korrigert seg noe den siste uken. Priskorrigeringene skyldes varslinger om syklonen og dens potensielle skadeomfang på kulleksporten fra Australia.

«The lucky country» påvirker strømprisene i hele verden
Australia er verdens femte største eksportør av kull og en nøkkelleverandør i det asiatiske markedet. Kullet transporteres via verdenshavene og prisendringer på kull har globale følger.

LOS Energy – 29-03-2017 15:25 CEST

Denne nyheten inneholder embedded media. Åpne nyheten i din browser for å se innholdet.

 

Prisen på strøm i Europa settes også blant annet på bakgrunn av kullprisen, og dette påvirker de nordiske kraftprisene. Når stormen har lagt seg down under, vil markedet vurdere om dette får følger for prisene fremover også.

Grafene fra sending kan du laste ned her.

LOS Energy Kraftkommentar på YouTube

Kommentarer

kommentarer