Nyhetsartikkel

10 januar 2017

Frykter for liv og helse etter fiberbrudd

Befolkningen i Berlevåg og Båtsfjord er og har vært isolert siden klokken sju i dag tidlig. Eneste mulighet for kontakt med andre er over satellittelefon.

To fiberbrudd samtidig rammer både Berlevåg, Båtsfjord, Gamvik og kysten rundt. Uklart når bruddene kan rettes.

I tillegg har de fått et nytt kabelbrudd til sjøs, rundt 2,5 kilometer fra Hamningberg i Båtsfjord kommune.

Fylkesmannen i Finnmark frykter for liv og helse. Befolkningen i Berlevåg og Båtsfjord har til nå vært isolert i over 15 timer.

Klokken 06:48 i dag tidlig fikk politiet inn melding om et fiberbrudd ute i havet. Siden da har befolkningen i Berlevåg og Båtsfjord vært isolert.

– Det er store problemer med å komme seg på nettsamband i området, sier politiets operasjonsleder i Finnmark Jan Arne Pettersen til NRK.

Folk i området kan kun høre på radio. Ingen telefoner virker og internett er ikke et alternativ. Eneste mulighet for kontakt med andre er over satellittelefon.

Høynet beredskap
På grunn av isolasjon etter fiberbruddet, frykter nå fylkesmannen for liv og helse til folk i området. Hva skjer om de trenger akutt helsehjelp?

Politiet i Båtsfjord og Berlevåg har døgnbemanning på kontorene sine som følge av beredskapssituasjonen etter fiberbruddet.

– Vi bemanner Berlevåg lensmannskontor og Båtsfjord politistasjon, slik at befolkningen kan ha et kontaktpunkt hvis de skulle trenge å komme i kontakt med andre, sier Pettersen.

Ved behov for akutt helsehjelp bes innbyggerne bruke politiet om de ikke kommer gjennom til AMK på annet vis.

Helsesentrene i Båtsfjord og Berlevåg er også døgnbemannet med lege i forbindelse med fiberbruddet.

Det er foreløpig uvisst når nettsambandet vil være oppe å gå igjen, ifølge Pettersen.

– Vi er avhengige av å få spleiset kabelen sammen, og arbeidet går så fort som det kan gå.

Været i området er rolig og dette gjør at kablingsbåten kan begynne arbeidet umiddelbart i morgen tidlig, opplyser Pettersen.

Kommentarer

kommentarer