Nyhetsartikkel

20 desember 2016

Satser på fiber

 

Hallingdal Kraftnett kjøper bredbåndsvirksomheten til Hallingdal Breiband. Med Hemsedal Energi og Ustekveikja Energi som medeiere, oppretter Hallingdal Kraftnett selskapet Bruse AS.

Fra hovedkvarteret sitt på Gol skal det nye selskapet tilby bredbånd og TV, samt utvikle og tilby andre tjenester basert på høyhastighets bredbånd. Hallingdal Kraftnett har vært nettutbygger og leverandør av nett for Hallingdal Breiband siden fiberutbyggingen i området startet på begynnelsen av 2000‐tallet, skriver Defo på sine nettsider.

– Utbygging av fiberbasert bredbånd i Hallingdal er utfordrende og kapitalkrevende, men viktig for innbyggere, næring og utvikling i regionen. For å være i stand til å videreutvikle tjenester, kundeservice og tilgang til fiber, slås nå bredbåndsvirksomhetene sammen. Dette sikrer arbeidsplasser og en bærekraftig og lokal forretningsmodell for videre fiberutbygging i Hallingdal, skriver initiativtakerne i en pressemelding.

LEDER Audun Grynning, administrerende direktør i Hallingdal Kraftnett, sikrer arbeidsplasser og teknologisk utvikling i nærområdet med det nye fibernettselskapet Bruse AS.

Teknologi på hytta
Steinar Medhus, daglig leder i Hallingdal Breiband, er svært positiv til sammenslåingen.

– Dette vil bidra til en mer enhetlig, og dermed bedre, løsning for nye og gamle kunder, sier Medhus. Han tror nyetableringen vil være en stor fordel for hele lokalmiljøet i Hallingdal. Medhus håper at eksisterende næring får styrket konkurransekraft, samt at regionen som helhet blir et mer attraktivt sted å etablere seg. Hallingdal Breiband omsatte i 2015 for 11 millioner kroner. I samme periode hadde selskapet et årsresultat på 594.000 kroner. Medhus understreker at det å kunne tilby høykvalitets TV og internett i nye og eksisterende hytteområder er viktig for videreutvikling av Hallingdal som reisemål.

– Å ha moderne IT-tjenester tilgjengelig betyr at de som har mulighet til det tar med seg jobben på hytten, og kan bli en eller flere dager lengre. Dette gir store ringvirkninger for all næringsvirksomhet i hele Hallingdal, sier Medhus.

Kilde: Defo

Kommentarer

kommentarer