Nyhetsartikkel

15 november 2016

Elkunder snydes for million-besparelser

Selv om elnetselskaberne slipper for udgifterne til kundeservice under engrosmodellen, får kunderne stadigt lov at betale for den ikke-eksisterende service, siger Forbrugerrådet.

Siden engrosmodellen trådt i kraft i april i år har elnetselskaberne kunnet spare omkostningerne til at udfærdige og fremsende regninger til slutbrugere. Et ekspertudvalg har tidligere vurderet, at besparelsen ville være på 290 mio. kr. Men de penge har kunderne ikke set noget til, skriver Politiken.

Loven om engrosmodellen stipulerer nemlig, at elnetselskaberne ikke er tvunget til at sænke priserne på grund af de sparede udgifter.

«Det betyder, at forbrugerne troligt må betale elnetselskaberne for omkostninger til kundeservice, som de ikke har. Forbrugerne betaler to gange for den samme vare,» siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet, til Politiken.

Hos Dansk Energi tager man kritikken roligt. Her siger direktør Lars Aagaard, at elnetselskaberne har haft ekstra udgifter til indarbejdelse af engrosmodellen. Nye it-systemer har således kostet selskaberne 750 mio. kr.

Kommentarer

kommentarer