Nyhetsartikkel

10 november 2016

E.On reducerer grøn satsing

Det tyske energiselskapet reduserer halvdelen av satsingen på fornybar energi på grunn av kommende systemer for budrunder.

E.On Climate & Renewables (ECR), som er den vedvarende energienhed under den tyske energikoncern E.On, har halveret sin pipeline af investeringsprojekter som følge af udsigten til en overgang fra feed-in-tariffer til nye rammevilkår med budrunder på de europæiske markeder.

I sommeren 2015 rapporterede ECR en pipeline på 10 gigawatt, men den er reduceret til 5 gigawatt i år som følge af et stigende antal modne vedvarende energimarkeder i Europa og skiftet i regionen til et system med konkurrenceprægede budrunder.

Det siger energiselskabets topchef, Michael Lewis, til Reuters ifølge offshorewind.biz. Med introduktionen af et budsystem vil kun de bedste projekter vinde, siger Lewis om grunden til oprydningen i pipelinen, hvor der kun fokuseres på projekter, som selskabet mener vil have en fair chance for at blive realiseret. ECR vil hvert år sætte 1 mia. euro til side til investeringer i nye vedvarende energikapacitet, inklusive offshore vind, onshore vind og solenergi.

Kommentarer

kommentarer