Nyhetsartikkel

01 november 2016

Telenor og Telia krangler om millionregning

Telenor krever at det svenske telekonsernet Telia betaler en regning på 34 millioner kroner etter at de kjøpte opp Tele2 Norge. Men Telia nekter.

Dagens Næringsliv skriver at Telia i fjor kjøpte Tele2 Norge og virksomhetene deres for 4,6 milliarder kroner. Da hadde Tele2 Norge allerede en leieavtale med Telenor om bruk av sistnevntes mobilnett for Tele2s mobilkunder. Telia overførte så disse mobilkundene til sitt eget mobilnett i Norge. Partene er uenige om tolkingen av klausuler om eventuelle oppsigelse i avtaleperioden.

– På bakgrunn av at Telia, tross betalingsvarsler og kontakt mellom partene, fortsatt ikke har gjort opp de utestående beløpene, mener vi at det er mest ryddig å prøve saken i domstolen, sier kommunikasjonssjef Kristine Meek i Telenor Norge.

Telia mener de kun skal betale for bruken av Telenors nett. Det har de allerede gjort.

– Vi mener Telenor ikke har rett til å kreve betaling etter at kundene sluttet å bruke Telenors nett. På dette punktet er partene grunnleggende uenige, sier juridisk direktør i Telia Norge Frode Lillebakken.

Telenor mener saken er enkel.

– Vår avtale med Tele2 gjaldt fram til 31. mars 2015. I mellomtiden kjøpte Telia Tele2, og da er det dem vi henvender oss til for et oppgjør knyttet til denne avtalen, sier Meek og påpeker at avtalen inneholdt en klausul om flytting av kunder fra Telenors nett til et annet.

Kommentarer

kommentarer