Nyhetsartikkel

12 oktober 2016

Ny epoke innledet i dansk elkobling til utlandet

Der er indledt en ny epoke i sammenkoblingen af Danmark og Europa.

Det var budskabet ved fejringen af første spadestik for COBRA-kablet i Endrup, hvor den kommende elforbindelse til Holland efter planen skal sluttes til det danske elnet i 2019.

Forbindelsen med en kapacitet på 700 MW er udpeget som et særlig vigtigt projekt af EU i realiseringen af energiunionen og har modtaget støttemidler. Samtidig forberedes forbindelsen ved hjælp af ny teknologi til, at nye havmølleparker kan sluttes til kablet, der består af to gange 300 km søkabel og to gange 25 km kabel på land. Kim Andersen, formand for Energinet.dk, lagde vægt på det skelsættende i, at Danmark snart forbindes elektrisk til et nyt land for første gang i 40 år.

Læs hele historien

 

Kommentarer

kommentarer