Nyhetsartikkel

02 februar 2021

Gigantallianse ber staten sette fart på norsk havvind: – Det haster

Flere av landets tyngste selskaper ber staten sette fart på norsk havvind, inkludert Equinor, Statkraft og Aker. De ønsker blant annet subsidier for å utløse 500 megawatt flytende havvind i Utsira-området innen 2030.

Tirsdag legger en bred havvindallianse frem sine anbefalinger for olje- og energiminister Tina Bru (H).

Alliansen består av NHO, Equinor, Kjell Inge Røkkes Aker, Statkraft, Hafslund Eco, samt Eni og Hitecvisions fornybarselskap Vårgrønn.

I tillegg har den støtte fra både kraftbransjens organisasjon Energi Norge, oljebransjens organisasjon Norsk olje og gass, og Norsk Industri som organiserer norske industribedrifter på fastlandet, skriver E24.

– Det at aktører fra ulike sektorer nå står sammen har kjempestor betydning, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til E24.

Han mener alliansen bindes sammen av ønsket om å bygge en verdikjede innen havvind. Spesialisert havvinderfaring blir viktigere og viktigere for å vinne oppdrag ute, ifølge alliansen.

– Leverandørindustrien trenger å bygge ut havvind i Norge for å komme i posisjon til å levere til prosjekter internasjonalt. Kraftbransjen ønsker å bidra til å forsyne Europa med strøm. Og operatørene på sokkelen vil elektrifisere plattformene. Så her drar alle i samme retning, sier NHO-sjefen.
Les mer på E24.no
https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/kRp97k/gigantallianse-ber-staten-sette-fart-paa-norsk-havvind-det-haster-ganske-mye

Kommentarer

kommentarer