Nyhetsartikkel

18 juni 2019

Volkswagen åpner datasenter på Rjukan: – Veldig viktig for Norge

Norges våte og kjølige klima gjorde at Volkswagen valgte Rjukan for sitt nye datasenter. Green Mountain sier bilgiganten bidrar til å åpne øynene for Norge.

– Dette er veldig viktig for oss – og det er en viktig for Norge, fordi den viser frem Norge som sted for datasenter for internasjonale bedrifter, sier Tor Kristian Gyland, som er direktør for Green Mountain ifølge E24.no.

Dataanlegget på Rjukan, som tirsdag åpnes med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til stede, skal brukes til tunge dataoperasjoner i utviklingen av Volkswagen Gruppens nye biler.
Datasenteret har en kapasitet på nesten tre megawatt strøm. Det store strømforbruket ga Norge en kjempefordel.

– I tillegg er Norge nesten selvforsynt med fornybar energi, så gjør kjølingen fra det kalde klimaet at vi klarer å drive datasenteret 30 prosent mer energieffektivt i Norge, forteller Gyland.

For Volkswagen Gruppen er Norge et kinderegg.

– For oss er både økonomiske faktorer og bærekraft viktige aspekter. Det nye datasenteret i Norge tilfredsstiller begge deler. Driften er kostnadseffektiv og helt klimanøytral kapasitet, forteller Mario Müller, Head of IT Integration and Services hos Volkswagen Gruppen.

Les mer på e.24.no

Kommentarer

kommentarer