Nyhetsartikkel

24 april 2019

Troms Kraft vil selge vindpark

Troms Kraft vil selge vindpark som kostet 750 millioner kroner å bygge, dersom konsernet finner en kjøper.

Troms Kraft har brukt nær 400 millioner på å bygge ut vindmølleparken Fakken på Vannøya. I tillegg kom tilskudd fra Enova på 346 millioner.

Etter at Fakken ble åpnet av daværende fylkesmann Svein Ludvigsen i 2012, har Troms Kraft sett seg nødt til å nedskrive verdiene på vindmølleparken med 77 millioner i 2012 og 69 millioner for regnskapsåret 2013.

Nå har TK bestemt seg for at de vil selge Fakken, dersom de finner en kjøper. Det bekrefter konsernsjef Semming Semmingsen overfor Nord24.

– Det er et mulig salgsobjekt, ja. Vi vil starte med å gå ut i markedet for å lete etter en god kjøper, men vi har ikke tatt noen salgsbeslutning ennå, sier Semmingsen.

Spisser vannkraften
At kraftkonsernet vil selge anlegget de har brukt tid og ressurser på å bygge, har flere årsaker.

Troms Kraft har besluttet å spisse produksjonsvirksomheten inn mot vannkraft, og dermed fortsette å kvitte seg med virksomhet som ikke er definert som TKs kjerneområde.

– Vi har solgt unna virksomheter de siste tre årene som faller utenfor vår definisjon av kjernevirksomhet. Når det gjelder vindkraft må vi stikke fingeren i jorda og innse at det er for smått bare å ha én vindpark, sier Semmingsen.

I tillegg har TK planlagt store investeringer de neste fire årene på nettsiden.

Les mer på Nord24

Kommentarer

kommentarer