Nyhetsartikkel

16 juni 2017

NTE Marked kjøper Neanett

Neanett er bredbåndsvirksomheten til Selbu e-verk. NTE overtar nå omtrent 800 bredbåndskunder fra e-verket.

– Dermed har vi et grunnlag for fiberutbygging i hele kommunen. Vi ser store utviklingsmuligheter i Selbu, og vil engasjere oss for å modernisere fibernettet i kommunen, sier administrerende direktør Svein Olav Munkeby i NTE Marked AS i en pressemelding.

NTE mener at bredbånd begynner å bli en kritisk faktor for bosetting og næringsliv.

– Utfordringen er at noen får, mens andre ikke får. Dermed utvikles det et digitalt klasseskille i Norge. Med vår bygdefibermodell og Selbu kommunes aktive engasjement, kan vi unngå en slik utvikling i Selbu, sier Munkeby.

Tidligere i år ble NTE valgt som leverandør av fiber til nye Trøndelag fylkeskommune. Dette innebærer blant annet utbygging av fiber til Selbu videregående skole.

– De som er kunder hos Neanett i dag, får videreført sitt tilbud, men blir kontaktet og gitt mulighet til oppgradering. Samtidig starter arbeidet for å se hvor det kan etableres bygdfiberprosjekter, skriver NTE i pressemeldingen.

NTE har i dag rundt 40.000 husstander. Dette regner de med at utgjør nærmere 100.000 brukere.

Kommentarer

kommentarer