Nyhetsartikkel

02 mai 2017

Dong har planer om historisk stort frasalg af havvindpark

Et irske frasalg kan udløse stor milliardgevinst for Dong senere på året.

Dong kan slå egne salgsrekorder, hvis halvdelen af vindmølleparken Walney Extension sælges i 2017. Prisen kan ende på over 16 mia. kr. og give Dong en gevinst på over 6 mia. kr.

Det skriver Børsen. Walney Extension ligger i det Irske Hav, og når den står færdig i 2018 med omkring 100 enorme havvindmøller, vil den for en tid være verdens største havvindmøllepark. Dong har planer om at sælge halvdelen af parken inden udgangen af 2017.

«Det vil nok blive det største partnerskabsfrasalg, vi har lavet til dato,» udtaler Dongs finansdirektør, Marianne Wiinholt, ifølge Børsen. Senioranalytiker hos Sydbank Morten Imsgard regner med, at Dong kan få 16,4 mia. kr. for et frasalg af halvdelen af parken. Det kan give Dong en gevinst på mere end 6 mia. kr.

Kommentarer

kommentarer