Nyhetsartikkel

13 oktober 2016

Kraftverksbygger nedjusterer resulatet

Salget viger kraftigt i 2016, og derfor må finske Wärtsilä acceptere et markant dårligere resultat.

Den finske leverandør af blandt andet kraftværker Wärtsilä er blevet ramt af et turbulent 2016 og har onsdag eftermiddag dansk tid nedjusteret sine finansielle forventninger til året drastisk. Selskabet oplyser, at man forventer en nedgang i salgsindtægterne på cirka fem pct., hvor man tidligere forventede et salg på linje med eller fem pct. over sidste års resultat.

Det giver også udsving i profitabiliteten (driftsresultat over nettosalg), som tager et dyk til 12 pct. Den tidligere forventning lød på mellem 12,5 og 13 pct. Selskabet har også divisioner inden for shippingsektoren. Nedjusteringen skyldes, at man ikke kommer til at levere så mange kraftværker som forventet ved årets begyndelse. «Ud fra leveringsplaner forventer vi, at en stor del af nettosalget og profitabilitet vil komme i fjerde kvartal,» lyder det i meddelelsen. Wärtsilä offentliggør sin rapport for årets første ni måneder den 25. oktober.

Kommentarer

kommentarer