Nyhetsartikkel

13 oktober 2016

Tommelfingeren opp for CO2-kvotemarkedet

Europa-Kommisjonen har foreslått å utstede 2,2 prosent færre kvoter i EU’s CO2-kvotesystem ETS hvert år.

Det skal sætte et stadigt faldende loft over CO2-udledningen og give incitament til at investere i grønne teknologier.

I dag stemte Europa-Parlamentets industriudvalg for Kommissionens forslag. Nyheden glæder Jørgen Skovmose Madsen, der er EU-chef i Dansk Energi:

– At industriudvalget kan finde flertal for at tage kvoter ud af markedet, er et tegn på, at Parlamentet kan mødes om et mandat i de kommende forhandlinger med medlemsstaterne. Afstemningen bringer os et lille skridt tættere på et effektivt CO2-kvotesystem, siger Jørgen Skovmose Madsen.

Han påpeger, at det ofte er industriudvalget, der definerer et udgangspunkt for Europa-Parlamentets klimapolitik, som så kan bygges ovenpå ambitionerne i Miljøudvalget. Men der er endnu lang vej, inden kvotemarkedet for alvor skaber et incitament til grønne investeringer. Dels skal Europa-Parlamentet enes med medlemsstaterne, før en øget reduktionsfaktor bliver virkelighed. Dels har kvotesystemet i dag et enormt overskud af ubenyttede kvoter, som først skal afvikles.

.

Læs hele nyheden

Kommentarer

kommentarer