Nyhetsartikkel

21 januar 2021

Nøyaktig fem år etter oppstarten forbereder solcelleselskapet Otovo børsnotering

Otovo mener det er på vei mot å bli den ledende aktøren i det raskt voksende europeiske solmarkedet.

I en melding kommer det frem at selskapet forbereder notering på markedsplassen Euronext Growth, som hører til Oslo Børs, innen ett år. Meglerhuset Arctic Securities er hyret inn for å bistå i noteringsprosessen, skriver DN.

Fra før av er Otovo registrert på Oslo Børs’ liste over unoterte selskaper (NOTC).

Selskapets omsetning falt med 24 prosent i 2020. Omsetningen endte på 147 millioner kroner, mot 193 millioner kroner i 2019.

På vei mot å bli ledende i Europa

– Otovo er en skalerbar markedsplattform for energiinstallasjoner og er på vei mot å bli den ledende aktøren i det raskt voksende europeiske solmarkedet, sier Otovo-sjef Andreas Thorsheim i meldingen.

– Vår plattform er fremragende på å redusere prisene på solcellepanel og installasjoner. Det fører til betydelig avkastning på investering for kundene, som også har tilgang til attraktive og økende subsidier til grønn energi, understøttet av EUs «Green Deal». Mens vi forbedrer det neste steget i Otovos reise, ser vi frem til å invitere nye aksjonærer inn i selskapet, sier Thorsheim videre.

Per i dag er Otovo til stede i Norge, Sverige, Spania, Frankrike, Italia og Polen. Otovo har det svenske konsernet Axel Johnson, forvaltningsgiganten KLP og det statlige fornybarfondet Nysnø som sine største aksjonærer.

Les mer i Dagens Næringsliv:

Kommentarer

kommentarer