Nyhetsartikkel

06 desember 2018

Vil gjøre kundene ledende på klimavennlige løsninger

Ved å tilby ren energi, spisskompetanse og teknologi samler Agder Energi tre av markedsselskapene i Norden og Tyskland under merkevaren Entelios. Målet er å gjøre industriselskap, bedrifter og offentlige virksomheter ledende på klimavennlige energiløsninger.

De tre selskapene som samles under felles merkenavn er LOS Energy, Entelios, og AE Solutions.

– Vårt konkurransefortrinn er kompetanse, teknologi og gode kunderelasjoner. Det har gjort oss til en ledende aktør i det tradisjonelle markedet hvor vannkraft er sentralt, og i det nyere markedet hvor vind- og solenergi øker. Vi har utviklet skreddersydde og innovative løsninger for kunder i hele Europa, på tvers av markeder og landegrenser. Dette samler vi nå for å være en sterkere aktør i et europeisk energisystem som gjennomgår grunnleggende endringer, sier Steffen Syvertsen, konserndirektør Kraftforvaltning i Agder Energi.

Entelios er også en stor aktør innen salg av opprinnelsesgarantier for produsenter av vind-, vann- og solenergi i og utenfor Europa.

Norden
Målt i volum er Entelios den største leverandøren av fornybar energi til virksomheter i Norge.

– Vi vokser raskt i regionen og er posisjonert for en nøkkelrolle når bedrifter i Norden tilpasser seg endringene i energimarkedet. Hele vår posisjon bygger på dyktig kraftforvaltning, gode kundeløsninger, teknologi og offensiv ekspansjon, sier Atle Knudsen, administrerende direktør Entelios Nordic.

Tyskland
– I Tyskland er Entelios fremst innen teknologiske løsninger som på sekunders varsel formidler tilgjengelig energi fra kraftintensive bedrifter til ulike energiselskap. Disse selger den så videre eller bruker den til å stabilisere strømflyten i nettet. Samtidig sikrer vi samfunnsøkonomisk gevinst og fremmer klimavennlig energi ved å balansere kraftsystemet, sier Harald von Heyden, administrerende direktør Entelios kontinental-Europa.

Den fornybare energiens nøkkelrolle
Enhetene som utgjør Entelios selger og forvalter ren energi, fleksibilitetsløsninger og optimering av desentral produksjon. Kjernen og grunnlaget for konkurranseevnen er den fornybare energiens nøkkelrolle i fremtidens europeiske energisystem. Det er dette som danner bakteppet for Entelios ønske om å være sine kunders viktigste bidragsyter til en bærekraftig fremtid.

Hva betyr Entelios?
Navnet Entelios tar opp i seg både energi og teknologi mens de fire siste bokstavene kan leses som en forkortelse for Helios, den greske solguden, eller som en forståelse av helhet. Logoelementet har flere uttrykk. Man kan lese det som fluktuerende kurver, landskap og vann. Det ene representerer vår historie, det andre gir assosiasjoner til varierende ressursbehov, forbrukstopper og energi.

– Samlet sett er målet å presentere Entelios som et annerledes, kanskje litt overraskende, og innovativt miljø som speiler et konsern som ser nye måter å jobbe i kraftmarkedet på, forklarer Syvertsen.

Om Entelios
Entelios, som er heleid av Agder Energi, tilbyr ren energi, spisskompetanse og teknologi som gjør det mulig for industriselskap, bedrifter og offentlige virksomheter å bli ledende på klimavennlige energiløsninger. Kjernevirksomheten er forvaltning og handel av fornybar energi i det nordiske og europeiske elektrisitetsmarkedet på vegne av kunder. Selskapet er godt posisjonert med fleksible og miljøvennlige løsninger i et sterkere integrert europeisk energisystem. Entelios har som mål å være sine kunders viktigste bidrag til en bærekraftig fremtid.

Om Agder Energi
Agder Energi er et norsk energikonsern innen vannkraftproduksjon, distribusjon av elektrisitet, krafthandel og kundeløsninger for bedrifts- og privatmarkedet. Konsernet har virksomhet i Norge, Norden og det øvrige Europa, videreutvikler vannkraftproduksjonen i Norge og investerer i nye handelsløsninger i det desentraliserte energimarkedet i Europa.

De 30 Agder-kommunene er majoritetseiere i Agder Energi med 54,475 prosent av aksjene. Statkraft Holding AS eier 45,525 prosent av aksjene.

Kommentarer

kommentarer